Return to site

Az autoófóliázás igazi védelem is, nem csak tuning!

Hő, tolvajok, személyi sérülések - mindtől óvhat az autófólia

Csak tuning, vagy hasznos is lehet!?

Talán nem vitás, hogy az autófóliázás legtöbbek számára a tuningolást jelenti, hiszen egy átépített autó valóban aligha képzelhető el legalább üvegfólia nélkül, s ma már a karosszériát átöltöztető dekorfóliák is a tunerek bevált eszközeinek számítanak. Ennek ellenére az autófóliázás volumen-megrendelői nem az autójukat átöltöztetők, hanem azok, akik járgányukat és magukat a hőtől, az UV- sugárzástól, a tolvajoktól, illetve az esetleges balesetek esetén az üvegszilánkoktól, illetve az ablakokon keresztül berepülő tárgyaktól óvni kívánják. Az autófóliázás ugyanis ezekről ugyanúgy szól, mint a különcködésről.

A számunkra megfelelő fólia kiválsztásával nyugodtabbá tehetünk egy ejszakai parkolást, komfortosabbá az autóban való utazást, biztonságosabbá egy estelegesen bekövetkezett

balesetet.

Hő védelem

Sokszor bele sem gondolunk mennyi időt töltünk az autóban, miközben végig éri bőrünket a káros UV sugárzás. A bőr mélyebb rétegeibe sugárzó és károsabb UVA sugárzás a bőr öregedését és szélsőséges esetben annak rákosodását okozhatja. Menet közben az ablakon át besugárzott hőt szinte teljes egészében meg lehet szüntetni. Fontos említést tenni arról a nem csekély fontosságú tényről is, hogy az infravörös sugárzás mélyebben hatol a bőr rétegébe, mint a látható fény, így jobban ingerli a receptorokat ezáltal lényegesen intenzívebb hőérzetet kelt. Az infravörös sugárzás erőteljes szűrésével minimálisra lehet csökkenteni a napból jövő hőérzetet. Ezért van az, hogy hővédő autófóliának azokat a termékeket nevezzük, melyek az infravörös tartományban is képesek szűrésre.

Sérülés védelem

Baleset... egyszer sajnos mindenkit utolér. Szerencsére az autók egyre biztonságosabbak, így egyre jobb eséllyel kerülünk ki sérülésmentesen. Az üvegfelületek edzett üvegből készülnek, így apró szilánkokra robbannak szét, ezzel elkerülve az éles, nagy üvegszilánkok okozta szúrt, mély sebeket, de még így is igen veszélyesek.

Tudta, hogy az üvegszilánkok okozta

bőrsérülések a leggyakoribbak balesetek

esetén?

Már egy normál hővédő autófólia is képes szinte teljesen megakadályozni a szilánkok kiválását, de a biztonsági autófólia sorozatok kimondottan biztonsági ragasztóval készülnek és közel háromszor vastagabbak, mint a hagyományos fóliák. A víztiszta biztonsági autófóliák az első oldalsó ablakokra is engedéllyel telepíthetők. Hővédelmi funkciója gyakorlatilag nincs, de véd az üvegszilánkoktól.

Tolvajok ellen belátásvédő fólia

A sötétített ablakfóliákkal kialakított belátásvédelem elsősorban az autó utasterében elhelyezett, ottfelejtett értéktárgyak szempontjából fontos, illetve az illetéktelen szemek elleni betekintés védelem az autó nyújtotta magánszférába. A színtelentől a legsötétebb árnyalatig széles skálán lehet kiválasztani a megfelelő színű és sötétítést biztosító fóliát. Maximálisan akár 96%-os belátásvédelem is elérhető.

Fontos tudni!

Első oldalsó üvegek esetében minimum 70%, első szélvédőnél minimum 70% látható fényáteresztés az előírás, mely értékeket már sokszor a gyári üvegszínezések is túllépik. A feltelepített fóliának a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyével (H-engedély, vagy AF engedély) kell rendelkeznie. Ezért érdemes a megfelelő tapasztalattal és engedélyekkel rendelkező autófóliázó műhelyt felkeresni.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly