Return to site

Autóüveg fóliázása szabályosan - hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések 2018-ban sem!

Hasznos tippek azért, hogy hogyan fóliáztasd le autóüvegedet a 2018-ban is hatályos jogszabályoknak megfelelően.

Az alábbi kérdésekre kaphatsz szakszerű válaszokat a cikk elolvasásával.:

  • Miért használunk autófóliát?
  • Miért hasznos az autófólia?
  • Hová lehet fóliát tenni egy autóra szabályosan és hova nem?
  • Mi a büntetés a rosszul vagy rossz helyre rakott autófólia miatt?

Tegyük fel, hogy van egy kocsid - valószínűleg ezért is kattintottál erre a bejegyzésre. Képzeljük el az alábbi élethelyzetet: nyár van, hatalmas forróság, verőfényes napsütés -mindenkinek ismerős a szituáció.

Izzadás ellen autófólia!

A homlokon megjelenő izzadságcseppek is jelzik, hogy bizony hatalmas hőség uralkodik az autóban. Szerencsésebb helyzetben mit teszünk ilyenkor? Bekapcsoljuk a klímát.

Na igen, de a hő attól még szabadon beáramlik az autóba, és vannak bizony olyan esetek is, amikor a napellenző sem segít a fénysugarak ellen. Ez a jobbik eset. És van a rosszabb, amikor sem a hőség, sem a sugárzás ellen nem tudunk mit tenni.

Ezeken felül esetleg azt sem szeretnénk, hogy az illetéktelenek betekintést nyerjenek az autónkba- egyszerűen el akarjuk fedni az autó tartalmát a külvilág elől. Ekkor megérlelődik a kedves autótulajdonosban az elhatározás: bejelentem az autómat autóüveg-fóliázásra.

De hová rakathatok fóliát? Mi számít szabályosnak? Ezekre a kérdésekre ad megfelelő válaszokat a Szabó-Fólia csapata- közérthetően, hogy valóban tisztában légy a lehetőségeiddel.

Magyarországon az autóüvegfóliák telepíthetőségét törvény szabályozza. Minden üvegfelületre felhelyezett fóliának rendelkeznie kell a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által kiadott Af engedéllyel, illetve műbizonylattal.

B-oszloptól hátrafelé bármilyen sötétségű fólia felhelyezése szabályos, a gyári üveg sötétségétől függetlenül. Szigorú előírás vonatkozik azonban az első oldalsó felületekre és a szélvédőre.

Ügyelni kell arra, hogy ebben az esetben az üveg és a fólia sötétségének együttesen a minimum 70%-os fényáteresztésnek meg kell felelnie. A 69,99 %-os fényáteresztés már nem szabályos!

Ennek az értéknek a megállapítása mérőműszerrel történik, mellyel a műszaki vizsgabiztosok és a hivatásos fóliatelepítők (mi is azok vagyunk!) rendelkeznek. A szemrevételezés nem elég egy fólia fényáteresztő képességének megállapításához! A könnyebb megértés érdekében az alábbi ábra nyújt segítséget:

Autóüveg fóliázás szabályai 2018-ban.

Mit kap az ügyfél a fólia feltelepítése után?

De ugyan mi történhet, ha ezek közül valamelyik is hiányzik vagy a sötétség nem felel meg az előírásoknak?

Komoly következményekkel jár.

Szuper kérdés! Autóüveg fóliázás szabályai itt olvashatóak!
  1. Műszaki vizsgán az autót nem engedik át a forgalmi vizsgán,

  2. Leszedetik a fóliát,

  3. Útközben, amennyiben megállít a rendőr, és nem rendelkezel a műbizonylattal, vagy nem megfelelő az üvegek sötétsége, bevonhatja a forgalmi engedélyt, és az autót műszaki vizsgára kötelezheti. Ezért is nyomatékosítjuk ügyfeleinknek, hogy olyan helyre rakják a műbizonylatot, ahol biztosan megtalálják és nem vesztik el. Pont akkora méretű, mint a forgalmi engedély, így akár az forgalmi engedély mellé is tehető, ezt gondoljuk a legpraktikusabb megoldásnak. Amennyiben műhelyünkben készült a fóliázás, és a műbizonylat elveszik, nem állítunk ki újabbat helyette! Hiába emlékszünk esetleg rá, hogy igen, a te autód tényleg nálunk járt, nem készítünk másikat! Ez egy nagyon fontos dokumentum, őrizzük meg, amennyiben nem akarjuk, hogy komolyabb következményei legyenek az igazolás elvesztésének!

Ha hivatásos fóliatelepítőkre bízod autódat, a műbizonylatot és az engedélyszámot garantáltan sajátodnak tudhatod.

Ha elkészült a fóliázás, nincs más dolgod, mint hátra dőlni, relaxálni és élvezni az autóüveg-fóliázás nyújtotta kényelmet és előnyöket.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly