Return to site

Mercedes GLS

Mire jó a kavicsvédő főliázás egy ilyen drága kocsin?

· Munkák

A következő blogból kiderül, hogy:

  • Milyen anyag felhasználását javasoljuk karosszéria sérülések elkerülésére

  • Milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez a fólia

  • Betekintést nyerhetünk a munkafolyamatokba; hogyan válik egy autó karosszériája ellenállóvá a külső behatásokkal szemben

Ügyfeleink gyakran keresik meg a Szabó Fólia műhelyt a következő problémákkal:

  • „Megkarcolta egy faág az autóm tetejét.”, 
  • „Madárpiszkos lett a motorháztetőm, ami nyomot hagyott a karosszérián.”, 
  • „Ahogy vezettem az autópályán, az előttem haladó kocsiról rápattant egy kő a lökhárítómra.”, 
  • „Megkarcoltam a parkolóban az autómat, tudtok esetleg rá valami megoldást, hogy a későbbiekben ez ne fordulhasson elő?”.

A válasz erre a kérdésre igen, természetesen az ilyen balesetekre is tudunk megoldást nyújtani!

Az XPEL Ultimate karosszériafényezés védő fólia az ilyen és ehhez hasonló kellemetlenségek elkerülésére tökéletesen alkalmas.

Előnye, hogy teljesen átlátszó, szabad szemmel alig látható, nem befolyásolja a karosszéria eredeti színét, emellett UV stabil, ami lehetővé teszi, hogy a fóliázott felületek színe is ugyanolyan mértékben változhasson, mint a gépjármű többi részénél. Emellett strapabíró, nyugodt szívvel waxolhatók a lefóliázott felületek is. Idő- és költségkímélő megoldást tudunk nyújtani általa, így nem kell új alkatrészek beszerzésével bajlódnia, illetve a fényezésre költenie.

Előrelátó ügyfelünk is ezen előnyös tulajdonságok tudatában keresett fel bennünket. Első útja rögtön hozzánk vezetett, miután megvásárolta Mercedes GLS típusú, piros karosszériájú gépjárművét.

Mivel nem egy átlagos színű autóról van szó, könnyebben meglátszanak a sérülések rajta, így mindennél fontosabb volt, hogy mihamarabb bevonjuk a felületeket karosszériavédő fóliával.

A következő képsorokból betekintést nyerhetnek a blog olvasói, hogy egy vonalrajz hogyan alakul át kézzel fogható karosszériavédő fóliává.:

Fólia vágás tervezése

Az előzetes felmérések után minden egy ehhez hasonló látvánnyal kezdődik. Speciális programunk segítségével kikeressük adatbázisunkból az adott gépjármű vonalrajzát, majd kiválasztjuk azt a felületet, amelyet az ügyfél meg szeretne védeni a különböző külső hatásoktól.

Kavicsvédő fólia kivágása

Miután a szükséges beállítások megtörténtek, következik a XPEL Ultimate karosszériavédő fólia kivágása. Roland GR640 precíziós vágógépünk segítségével pontos vágási eredményt érhetünk el, így a fólia felhelyezése is akadálymentesen mehet végbe. A következő képsorok a felhelyezés egyes fázisait mutatják be.

Kavicsvédő fóliázása

A méretre vágott fólia, telepítés előtt. A fólia ekkor még a hordozóanyagon van, ilyenkor még nem tapad, így kollégáink még egy utolsó ellenőrzésnek vethetik alá az anyagot, hogy valóban megfelelő adatok szerint dolgoztak-e.

Mercedes GLS kavicsvédő fóliázása a szabófólia műhelyében.
Kavicsvédő főliázása egy Mercedes GLS nek.

Itt még a fólia kicsit vizes, kicsit levegős, de nem kell aggódni, hamarosan minden kisimul, pont úgy, ahogy kell.

Az applikálás után tükörsima felületet kaptunk, sehol egy buborék vagy vízfolt. A „teljesen átlátszó” hatás tökéletesen észrevehető, így mindenféle optikai befolyás nélkül csodálhatjuk meg a gépjármű karosszériájának eredeti színét. „Utazzon minden nap új autóval” - ez az XPEL mottója.

Mercedes GLS kavicsvédő fóliával
Szabófólia műhelyben kavicsvédő fóliát teszünk egy Mercedes GLS bordó terepjáróra.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly